Sommersalater

Alt godt fra haven – i overflod af squash

Med dette dejlige sommervejr boomer min have med diverse grøntsager og frugter. Tomater, agurker, snackpeber og ikke mindst squash vrimler frem. Det er lige før at jeg ikke kan følge med, og må derfor dele ud til familie og venner da vi simpelthen ikke kan spise os ud af det. De sidste par dage har vi næsten levet af squash, da jeg indtil videre har plukket 26 stk, og det er blot begyndelsen. Derfor har jeg været nødt til at tænke kreativt for at familien ikke skal spise det samme hver aften. De har bl.a. fået squash-pasta, squash-muffins og grillede squash, som jeg selvfølgelig vil dele med jer de næste par dage.

Udover det har jeg både en god og en dårlig nyhed. Til dem, som også følger med på Instagram er den dårlige nyhed at jeg desværre har fået hacket min konto og kan derfor ikke få adgang til den, æv æv. Jeg er derfor nødt til at lave en ny profil. (Skal nok lige informere når det er gjort). Den gode nyhed er at Skyrskyrskyr har 1 års jubilæum på onsdag den. 27 juli. Jeg vil derfor lægge hovedet i blød og lave et jubilæumsindlæg – har du nogle ønsker eller ideer så skriv endelig!

IMG_1279

Squash-pasta 

(4 personer)

Ingredienser: 

  • 3/4 kg squash
  • 200g sommerløg med top
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2,5 dl soyafløde eller anden fløde (jeg brugte mælk)
  • ca. 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1/2 dl hakket oregano eller 2 spsk tørret
  • 1 spsk reven skal af en økologisk citron
  • Citronsaft
  • 200g edamamebønner (de frosne)
  • 125g tør ost (kan undlades)

Fremgangsmåde: 

  1. Skær squashene i så lange strimler som muligt.
  2. Skær løgene i tynde både. Snit toppen med. Hak hvidløgene. Svits de tre ting til løgene er klare.
  3. Tilsæt fløde/mælk, bouillon, oregano og reven citronskal.
  4. Rør et par spsk citronsaft i og kog den op. Smag til med salt og peber. Tilsæt edamamebønnerne.
  5. Vend squashstrimlerne i og hæld blandingen i et ovnfast fad.
  6. Drys med reven ost og sæt det i ovnen ved 200 grader til overfladen er gylden, ca. 20 min.

IMG_1346

IMG_1333 IMG_1334  IMG_1336 IMG_1337 IMG_1338

IMG_1339 IMG_1340  IMG_1342

Opskriften på squash-muffing og grillede squash kommer i morgen…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalater