Min helt personlige opskrift på Blomkålsmuffins

Blomkålspizza fyldt med kærlighed

Gårsdagens menu stod som sagt på blomkålspizza, og udgjorde i dag også madpakken og aftensmaden efter træning – nemt og lækkert. Tror rent faktisk at jeg vil gå så langt og sige at det er en af mine livretter. De fleste pizzaelskere vil nok bande den lang væk og aldrig drømme om at kalde det en pizza, for nej bunden er ikke sprød som en almindelig pizza og minder nok mere om en underlig tærte lignende ting. Men giv den en chance, den smager utrolig godt og så er dejen meget meget nemmere at lave end en almindelig pizza dej, da det tager kortere tid og ikke svinder nær så meget… Her får du opskriften.


Blomkålspizza

Bund:

  • 3/4 blomkål
  • 6 æg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bagepulver
  • Salt og peber

Fyld:

Her kan du selvfølgelig bruge lige det du bedst kan lide på din pizza. Men her er hvad jeg brugte.

  • Tomatsovs
  • Pesto
  • Grøn peber
  • Friske tomater
  • Reven ost
  • Fint hakket chili og hvidløg
  • Serrano skinke
  • Oregano

Fremgangsmåde:

Blend blomkålen til blomkålsris og bland det med æg, bagepulver, fiberhusk, salt og peber. Rør det godt og lad det hvile i 5 min. Fordel det med en ske på to bradepander beklædt med bagepapir (Jeg fik næsten 2 hele bradepander ud af denne portion). Den skal ca. være 1/2 cm tyk. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 min. Hvis de slipper bagepapiret er de færdige. Lad dem køle af på en rist (Stadig på bagepapir) så noget af fugten kan trænge væk. Du kan både vælge at fordele fyldet med det samme eller lade bunden stå til senere. Bag den med fyldet ved sammen varme i 10-15 min eller til osten er smeltet.

Velbekomme

IMG_3547

IMG_3549

IMG_3550

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min helt personlige opskrift på Blomkålsmuffins