Støt indsamling til madprojekt for børn i Bolivia

Broccoliboller og rispapirsruller

IMG_3630

I går havde jeg virkelig en god dag i køkkenet. Med det mener jeg en dag, hvor jeg på en eller anden uforklarlig måde slår hjernen fra og bare lader hænderne arbejde. Jeg havde aftenen før sat mig for, at jeg ville bage MK’s broccoliboller, så jeg havde noget lækkert til madpakken. Med det endte med at jeg også lige lavede nogle rispapirsruller. Og hokus pokus så havde jeg lige en lækker frokost og aftensmad til senere. Det var egentlig ikke særlig tidskrævende, og jeg vil tro det tog en time til halvanden at bikse sammen…


 

Broccoliboller

Ingredienser:

  • 1 broccolihoved
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk fiberhusk
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 5 spsk mandelmel (Blendede selv af 60g mandler)

Fremgangsmåde:

Kør broccoli i din foodprocessor, så det er helt finthakket. Bland de resterende ingredienser i. Fordel 10 klatter på bagepapir og tryk dem lidt flade.

Jeg bagte mine i 10min ved 175 grader alm. ovn og derefter 10min ved 175 grader varmluft.

Lad dem køle af inden du spiser dem, da de ellers kan virkelig lidt “smattede”. Opbevar dem i køleskabet så de ikke mugner. Nyd dem med magert pålæg, ost eller pålægchokolade til at tage den værste lækkersult.

 

IMG_3612

IMG_3613

IMG_3614

IMG_3616

IMG_3623

IMG_3624

Skulle lige forsøg mig med peanutbutter, men vil dog foretrække pålægchokolade, da det var lidt for blødt…


 

Rispapirsruller (den hurtige)

Som sagt var det ret spontant, så brugte bare lige hvad jeg havde i køleskabet. Du kan selvfølgelig variere dem på tusind måder, og tilføje protein i form af rejer eller små kyllingestykker.

Ingredienser:

  • Agurk
  • Gulerødder
  • Bladselleri
  • Salat
  • Tomat
  • Rispapir
  • Sød chili sovs
  • Soya sovs

Har med vilje ikke skrevet mængder på, da jeg bare tog den lidt på gefuhlen. Men man kan jo altid skære lidt flere grøntsager ud hvis man mangler.

Fremgangsmåde:

Skær dine grøntsager ud i stave, så de passer ca. med den længde du ønsker dine ruller skal have. Læg dem klar så det er nemt at gå til. Bland sød chili sovs og soya sovs, og stil det klar. Fugt et viskestykke og læg det på bordet – her skal du folde dine ruller.

Nu kan du opbløde dit rispapir (et ad gangen). Lad det ligge i 1-2 min. Læg det på dit viskestykke og pensle med din chili/soya blanding. Fordel nu den mængde grøntsager du ønsker og fold din rulle. Hvis du er i tvivl kan du finde en vejledning på nettet, det er næsten nemmere end at jeg prøver at forklare hvordan og hvorledes.

Læg dem på et fad og server. Du kan med fordel stille dem i køleskabet hvis du har rejser i, da det smager bedst koldt. Brug dem som forret, tilbehør eller i madpakken.

Velbekomme 🙂

IMG_3617IMG_3618IMG_3620

IMG_3621

IMG_3625

IMG_3627

IMG_3629

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Støt indsamling til madprojekt for børn i Bolivia