Frikadeller – drengene mod pigerne
Endnu engang var det mig, der stod for aftensmaden. Men for at behage hele selskabet (specielt min teenagebror) var jeg nødt til at lave to forskellige slags frikadeller… Derfor lavede jeg den gode gamle udgave og en sund udgave med gulerødder, blomkål, limesaft og karry. Nedenfor kan du se hvordan modsætninger mødes og måske overveje at lave den sunde udgave frem over, bare for dit helbreds skyld.
Sunde dunser
Nu plejer jeg jo at måle og veje alle mine ingredienser, men da det skulle gå lidt hurtigt smækkede jeg bare noget sammen, så prøv dig frem. Som du kan se, brugte jeg:
- Svinekød
- 1/4 blomkål
- 1 æg
- 2-3 gulerødder
- Ca. 1 dl havregryn
- Limesaft
- Løg
- Karry
- Salt og peber
Bland det hele sammen, form dunserne og placer dem på en bageplade. Giv dem ca. 25 min i ovnen ved 200 grader varmluft.
Som tilbehør spiste jeg en grøn salat og hjemmelavet hummus (de havde kikærter til 5 kr i Aldi)
Hummus
Ingredienser
- En dåse kikærter (husk at skylle dem)
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- Spidskommen
- 2 spsk vand
Fremgangsmåde
Blend det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt.
En meget nem, hurtig og sund dip som du kan bruge både i sandwich eller til dine grøntsagsstænger.
Der hersker vist ingen tvivl om hvilken side der er den sunde…
Jeg kom til at lave lidt for meget gulerod og blomkål – men frygt ej, det bliver brugt i morgen når min kæreste og jeg skal have kylling i karry. Emil skal selvfølgelig have ris, men da jeg ikke spiser det, bruger jeg i stedet de her blomkåls/rulerods ris. Glæder mig helt vildt (Elsker nemlig karry). Når men tilbage til billeder fra dagens ret…
Som du kan se er der stor forskel på den usunde og den sunde udgave. Når du steger dem i ovnen slipper du nemlig for alt det ulækre smørrelse 😉
Velbekomme 😀
Ingen kommentarer endnu