Sund og simpel koldskål

Gå aldrig ned på dessert

I går fejrede vi min brors 17 års fødselsdag – hans allersidste “børnefødselsdag” så der skulle selvfølgelig ikke spares på noget, og her tænker jeg mest på desserten (jeg er lidt en dessertgris, tro det eller ej). Jeg dedikerede derfor en hel dag til at lave is, for aller første gang! Valget faldt på hindbærsorbet og en chokoladeislagkage med nøddebund. Det tog sin tid skal jeg hilse og sige, men det lykkedes og det smagte pisse godt! Mega OPTUR! Det er ikke sidste gang jeg laver det.

IMG_1244

IMG_1242

IMG_1243

Islagkage med nøddebund 

Ingredienser 

Nøddebund:

  • 3 æggehvider
  • 150g flormelis
  • 100g grofthakkede hasselnøddekerner

Chokoladeis:

  • 200g mørk chokolade (minimum 55%)
  • 1/2 liter piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 1/2 dl kahlua
  • 3 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Nøddebund:

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Bag i ca. 1 time og 50 min. ved 150°. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Chokoladeis:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm). Pisk fløden til et let skum. Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet. Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade. Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.

Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.

Pynt din kage med bær og revet chokolade. Som du kan se brugte jeg hindbær, hvid chokolade og mørk chokolade med pebermyntesmag. Perfekt kombi til den lækre chokoladeis.

IMG_1247  IMG_1249

Hindbærsobet

(Ca. 2 liter)

Ingredienser:

  • 500g vand
  • 500g sukker
  • Saften af 1 citron
  • 600g hindbær (hvis frosne så tø dem op)
  • 2 æggehvider

Fremgangsmåde: 

Hæld vandet og sukkeret i en gryde, og kog det op, og lad det simre ca. 5 minutter. Lad det derefter blive lunkent, og hæld så citronsaft og hindbær i, og giv det en tur med en stavblender.

Har du, som jeg,  ingen ismaskine, så hæld hindbærmassen i beholder, og stil den i fryseren, og rør i den hver halve time til den er ved at være godt grødet. Vend så den piskede æggehvide i, og lad hindbærsorbet’en fryse helt.

IMG_1250

Den opmærksomme læser har nok bidt mærke i at disse opskrifter ikke ligefrem skriger af sundhed, trods de mange lækre bær. Men man må  huske på at en sund livsstil også skal være en afbalanceret livsstil, hvor der er plads til et stykke kage, en is eller hvad man nu lige har lyst til engang imellem. Bare vi husker et sundt fundament… Vi fik selvfølgelig en lækker og sund hovedret, bl.a. bestående af to dejlige salater som jeg deler med jer i morgen. Så læs med og få inspiration til din næste grillaften.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og simpel koldskål