Glutenfri rødbedeboller
Efterårsferien er i fuld gang, og mon ikke det for de fleste betyder en masse hjemlig hygge med hjemmebagte, svampede boller og varm kakao – ren lykke for den mentale sundhed. Men skal vi kigge på den fysiske sundhed, kommer vi jo ikke udenom, at der findes en masse sundere alternativer…. Derfor får du en ny variant fra mig, så du stadig kan sidde med ved bordet når de andre mæsker sig med alt det “forbudte”.
De fleste vil nok mene, at de egner sig bedst som en frokostbolle da de indeholder rødbede, men jeg synes sagtens man kan spise den med et stykke mørk pålægchokolade eller et stykke ost. På den måde føler du dig ikke helt sat af på et sidespor, hvis du selv har valgt en livsstilsændring.
Til denne opskrift har jeg ikke udregnet kalorieindholdet, og taget billeder af samtlige ingredienser da min oprindelige plan om at lave blomkålsboller blev ændret, da jeg fik idéen til at tilsætte rødbede og derved en ny opskrift som jeg måtte dele med dig. Håber du synes om dem.
Glutenfri rødbedeboller
8-9 stk.
Ingredienser:
- 1 lille blomkålshoved
- 1 rødbede
- 3 æg
- 6 spsk havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Hak blomkål og rødbeden i din foodprocessor. Bland alle ingredienserne grundigt i en skål. Form bollerne ved hjælp af en ske og placer dem på bagepladen.
Bag i 15 min ved 200 grader alm ovn. Derefter i 10 min ved 200 grader varmluft. Bollerne er meget svampet/våde fordi der ikke er mel i. Lad den køle helt ned før du spiser dem og opbevar dem i køleskabet i en beholder.
Jeg brugte de her havregryn med rug og quinoa fordi de var på tilbud i Netto, men du kan sagtens bruge almindelige eller grovvalsede havregryn.
Ingen kommentarer endnu