“Gubbio” salat og svinemørbrad
Gubbio salaten stammer fra en ferie min Mormor og hendes mand var på for nogle år siden i Italien, nær en by, som hedder Gubbio. De fik serveret den lækre salat på en olivengård, af den flinke ejer, som også var villig til at give opskriften ud – til vores held…
Gubbiosalat
Ingredienser:
150g hvedekerner (emmer) el. speltkerner (Kan købes i helsekost foretninger – det er ikke sikkert alle supermarkeder har dem)
1/3 agurk
3 blommetomater
3 stilke bladselleri
2 gulerødder (små)
1/2-1 løg
Basilikum
4 spsk olivenolie
1 tsk balsamiko-eddike
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Kernerne lægges i blod i koldt vand i 15 min. Derefter koges de i vand med lidt salt i 20 min. Derefter skylles med koldt vand så de bliver kolde.
Alle grøntsagerne skæres i MEGET små tern.
Bland det sammen med hvedekernerne, olien, balsamiko-eddiken, salt og peber.
Det er en salat der kræver lidt længere tid at lave, men jeg lover resultatet er det hele værd!
Svinemørbrad med fyld
Ingredienser:
1 svinemørbrad
1-2 løg afhængig af størrelse
En stor håndfuld friske basilikum blade
Lidt chili olie (Eller olivenolie)
Salt og peber (Jeg brugte min ynglings Italienske urtesalt)
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne i en foodprocessor eller hak meget fint. Skær mørbraden op (ikke helt igennem), fyld fyldet i og spænd en snor omkring så fyldet ikke falder ud. Jeg brugte bare en ganske almindelig sy-snor. Læg mørbraden op i et ildfast fad og læg eventuelt halve løg ved siden af.
Den skal have ca. 30 min ved 200 grader.
Velbekomme
Forresten så har jeg også lavet en Instagram profil – “SKYRSKYRSKYR” – så følg med der også, hvor jeg løbende vil lægge billeder op af det mad jeg laver 😀
Ingen kommentarer endnu