Hjemmelavet oregano-pesto
Pesto er en genial opfindelse, det kan nærmest spises til alt, om det så er i sandwich, i salat, på kød eller nye kartofler, men det smager nu aller bedst når man laver det selv. Min personlige farvorit er ramsløgspesto. I dag blev det dog til en oregano-pesto da min oreganoplante nærmest er ved at overtage min urtehave. Resultatet blev ganske udemærket, så du får opskriften lige her..
Oregano-pesto
Ingredienser:
- Frisk oregano (en stor skålfuld)
- Olivenolie
- Parmasanost (ca. 1/2)
- Hasselnødder (ca. 150g)
- Citron
- Salt, peber
- Hvidløg (så meget du nu føler for)
- Vand (jeg brugte også vand fordi oreganoen og nødderne suger utroligt meget væske til sig, og jeg bryder mig ikke om at min pesto bliver for fed)
Fremgangsmåde:
Når man laver pesto synes jeg ikke man nødvendigvis skal følge en opskrift, men i stedet smage sig frem, og derved finde sin egen perfekte smag og konsistens. jeg har dog skrevet på hvor meget jeg ca. har brugte af det forskellige.
Rist dine hasselnødder i ovnen ved 200 grader varmluft til de er let branket og smuler de fleste skaller af i en viskestykke.
Vask din oregano – brug evt. en salatslynge. Kør det herefter i din foodprocessor så det bliver helt finthakket. Hæld over i en skål. Gør der samme med de andre ingredienser og held fra løbende. Med mindre du har en stor foodprocessor… Rør det hele godt sammen og smagt til med citron, salt og peber.
Mere olie og vand….
Husk at bruge Atamon til at rense dine glas så det holder længere og ikke mugner 😉
Ingen kommentarer endnu