Juice tirsdag

Hjemmelavet oregano-pesto

Pesto er en genial opfindelse, det kan nærmest spises til alt, om det så er i sandwich, i salat, på kød eller nye kartofler, men det smager nu aller bedst når man laver det selv. Min personlige farvorit er ramsløgspesto. I dag blev det dog til en oregano-pesto da min oreganoplante nærmest er ved at overtage min urtehave. Resultatet blev ganske udemærket, så du får opskriften lige her..

Oregano-pesto 

Ingredienser: 

  • Frisk oregano (en stor skålfuld)
  • Olivenolie
  • Parmasanost (ca. 1/2)
  • Hasselnødder (ca. 150g)
  • Citron
  • Salt, peber
  • Hvidløg (så meget du nu føler for)
  • Vand (jeg brugte også vand fordi oreganoen og nødderne suger utroligt meget væske til sig, og jeg bryder mig ikke om at min pesto bliver for fed)

Fremgangsmåde: 

Når man laver pesto synes jeg ikke man nødvendigvis skal følge en opskrift, men i stedet smage sig frem, og derved finde sin egen perfekte smag og konsistens. jeg har dog skrevet på hvor meget jeg ca. har brugte af det forskellige.

Rist dine hasselnødder i ovnen ved 200 grader varmluft til de er let branket og smuler de fleste skaller af i en viskestykke.

Vask din oregano – brug evt. en salatslynge. Kør det herefter i din foodprocessor så det bliver helt finthakket. Hæld over i en skål. Gør der samme med de andre ingredienser og held fra løbende. Med mindre du har en stor foodprocessor… Rør det hele godt sammen og smagt til med citron, salt og peber.

IMG_0994

IMG_0996 IMG_0998 IMG_1000  IMG_1002

IMG_0999

IMG_1001

Mere olie og vand….

IMG_1003

Husk at bruge Atamon til at rense dine glas så det holder længere og ikke mugner 😉

IMG_1006 IMG_1008

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juice tirsdag