Marineret kylling, spidskålssalat og hummus
En uventet fridag gjorde at jeg kunne bruge lidt ekstra tid i køkkenet, jubii!!
Den dejlige marinade smagte jeg første gang til et studentergilde. Siden da har det været min favorit – håber du bliver lige så begejstret.
Marineret kylling
Ingredienser:
- 2 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- ½ – 1 dl soya
Fremgangsmåde:
Riv hvidløg og ingefær fint og bland det men soyaen.
Skær kyllingen ud i mindre stykker og hæld marinaden over. Hvis du har tid så lad det gerne trække i køleskabet i nogle timer, så smagen kan få lov at trænge ind i kødet.
Spidskålssalat ala tøm køleskabet
Udvalget af grøntsager i køleskabet var ikke just det største og jeg måtte derfor tænke kreativt. Derfor blev det til en spidskålssalat med lidt af hvert…
Ingredienser:
- ½ spidskål snittet fint
- ¼ agurk i skiver
- 1 æble skåret i tern
- En håndfuld mandler
Fremgangsmåde:
Bland grøntsagerne sammen. Hak mandlerne groft og rist dem på panden. Sæt dem til side og hæld over salaten lige inden servering så de ikke bliver bløde.
Dressing:
- Citronsaft fra ½ citron
- 1 spsk. dijon sennep
- 2 spsk. oliven olie
- ½ tsk sukker
- Salt, peber
Fremgangsmåde:
Bland det hele sammen og hæld det over salaten. Den har også godt af at trække lidt så spidskålen trækker noget at saften til sig.
Hummus ala Mie
Ingredienser:
- 400g kogte kikærter (200g tørre)
- 2 fed hvidløg
- 4 soltørrede tomater
- Saften fra ½ citron
- Citronskalfra ½ citron (Husk den skal være økologisk)
- 2 spsk. olivenolie
- ½dl vand
- Salt, peber
Fremgangsmåde:
Blend kikærterne først og tilsæt derefter resten af ingredienserne.
Hummus kan laves på mange måder. Men jeg havde lyst til at lave en lidt anderledes en og tilsatte derfor soltørrede tomater og citronskal. Du kan sagtens undlade det, men det giver en dejlig smag.
Lækker aftensmad som jeg ser frem til at nyde senere i godt selvskab
Fortsat god dag 🙂
Ingen kommentarer endnu