Rodfrugter længe leve
Så er det vist ved at være en realitet – efteråret er her. Men frygt ej, for det er rodfrugtsæson, så der er ingen undskyldning for ikke at spise sine grøntsager bare fordi salaten begynder at se lidt kedelig ud.
Min egen favorit er rodfrugter i ovnen, men der er sikker uendeligt mange måder at variere det på alt efter smag og behag. Forleden faldt jeg for eksempel over en salat med rødbeder, gulerødder og æbler som jeg selvfølgelig skulle prøve, så den får du også lige opskriften på, nu når jeg alligevel er igang…
Det er meget simpelt..
På billedet her har jeg brugt
- Rødbede
- Knoldselleri
- Pastinak
- Champignoner
- Pesto
- Salt og peber
Det eneste du skal gøre er at skære det hele ud i tern, vende det hele med et par skefuld pesto og smide det i ovnen ved 200 grader alm. i 20-30 min eller til de er møre.
Du kan også tilføje porre eller græskar, og hvis du ikke kan lide pesto så brug lidt olie og krydderier.
Rødbedesalat
(2 personer)
Ingredienser:
- 150g rødbede
- 150g gulerod
- Koldpresset raspolie
- Havsalt
- 1 æble
- Citron
- 100g brombær
Dressing:
- 1 spsk dijonsennep
- 0,5 dl æblecidereddike (pas på det har en kraftig smag)
- 1 spsk akaciehonning
- 1 dl koldpresset raspolie
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- Havsalt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl rødderne og skær dem i stave. Gnid dem med olie og salt og bag dem ved 190 grader i 20 min. Pisk dressing. Pisk først sennep med eddike og honning. Pisk videre med olien hældes i. Smag dressingen til med salt og peber. Skær æblet i både og vende med lidt citron. Anret de lune rødder med æblebåde, brombær og 2 spsk dressing.
Jeg brugte langt fra alt dressingen, med du kan sagtens gemme den i køleskabet og bruge den flere dage efter. Den holder sig godt, og smager fantastisk til det meste.
Energi pr. person 194 kcal. Protein 2,9g. Fedt 9,3g. Kulhydrat 28,7g. Kostfibre 7,6g.
Nåede desværre ikke at få et billede af det færdige resultat, men så har du noget at glæde dig til. God fornøjelse…
Ingen kommentarer endnu