Citronlaks og broccolibuketter med ost

Rodfrugts rösti

Ønsker du at tabe dig er det en fordel at skrue ned for indtaget af stivelse, som vi fx får fra kartofler. Men det kan være rigtig svært at finde alternativer hvor familien kan være med og ikke synes det er alt for mærkeligt. Er man rigtig glad for kartofler er det mega smart at bruge alternativer som ligner til forveksling. Som fx rosfrugts rösti.

Det er så her jeg er nødt til at krybe til korset og indrømme at det ikke helt gik efter planen. Jeg havde ikke et almindeligt rivejern til rådighed, fordi min mor have hapset det med på job. Jeg måtte derfor prøve mig på anden vis, hvilket gjorde at det ikke fik den konsistens jeg havde håbet. Derfor kunne jeg ikke stege dem på panden, som var den oprindelige plan og måtte i stedet bruge ovnen.

Men det er jo ikke så skidt at det ikke er godt for noget. Det endte egentlig med at blive okay, og smagen fejlede overhovedet ikke noget. Men sådan er det når man forsøger sig med nye ideér og opskrifter. Nu ved jeg bare til næste gang hvordan jeg ikke skal gøre.

Jeg vil dog alligevel lægge opskriften ind, for så kan du selv prøve dig frem hvis du føler for det. Om ikke andet kan du jo lave kyllingen 😀

img_2641

 

Rodfrugts rösti

Ingredienser:

  • 1000g rodfrugter efter smag (knoldselleri, pastinak, gulerødder, rødbede, persillerod, jordskok)
  • 1 løg
  • 5 æg

Fremgangsmåde: 

Rodfrugter og løg rives groft. Bland det med æg, salt og peber. Form små runde klatkager og steg dem på panden i lidt olivenolie ca. 3-5 min på hver side.

Det var den oprindelig plan. I stedet formede jeg små “kugler”, og lagde dem på en bageplade, som var smurt med olivenolie. På den anden plade prøvede jeg at lave en stor rösti. De fik begge ca. 15 min ved 250 grader varmluft.

img_2628

img_2629  img_2631

img_2632

 

Kylling i marinade 

Ingredienser:

  • Kyllingebryst (alt efter hvor mange i er)
  • Dijonsennep
  • Soya
  • Paprika
  • Muskatnød

Fremgangsmåde: 

Det er faktisk fuldstændig det samme som da jeg lavede skinkesnitzler. Forskellen er bare at de skal have lidt længere tid. Læg kyllingen i et ovnfast fad, bland marinaden og gnid det godt ind i kødet. Det skal have ca. 20-25min ved 200 grader almindelig ovn.

img_2630

img_2635

img_2639

img_2641

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronlaks og broccolibuketter med ost