På ærterov i Vestjylland

Spis som Skipper Skræk

Så blev det endnu engang tid til at lave aftensmad, og med et begrænset udvalg af grøntsager i køleskabet satte det fantasien på prøve. Det endte dog ud med et lækkert resultat!

Spinat med hvidløg og chili 

Ingredienser 

600g frisk spinat

Hakkede frisk hvidløg og chili efter smag (jo mere jo bedre – det sætter din forbrænding op)

Et hakkede løg

Fremgangsmåde 

Fordel spinaten på en bradepande beklædt med bagepapir. Fordel løg, hvidløg og chili ud over spinaten. Sæt det i ovnen ved 200 grader alm ovn i ca. 10-15 min. Når spinaten er faldet sammen er det færdigt. Hold øje med at det ikke brænder på.

Dette er et fantastisk tilbehør til alt slags kød. Spinaten indeholder en masse jern og vitaminer og hvidløg og chili sætter forbrændingen op – win win situation 🙂

Blomkålsris med krydderurter og ristede græskarkerner 

Ingredienser 

1/2 – 1 blomkålshoved

En håndfuld hakkede krydderurter (fx basilikum, oregano, persille)

En håndfuld græskarkerner

Fremgangsmåde

Bræk blomkålen i små buketter og blend det (Jeg bruger en stavblender fra Braun som jeg tidligere har nævnt) Man kan også bare hakke det helt fint med en kniv, det tager bare væsentligt længere tid.

Hæld kogende vand over det finthakkede blomkål og lad det stå 1-2 min. Det må stadig gerne have lidt bid. Si vandet fra. Hak krydderurterne fint og fordel ud over. Rist græskarkernerne på en tør pande og drys ud over.

Spis evt. med lidt sød chilisovs – super lækkert!!

 

Disse to tilbehør er utrolig hurtige og nemme at lave, hvis man ikke har tid eller lyst til at bruge land tid i køkkenet.

Velbekomme..

IMG_2701

 

IMG_2705

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På ærterov i Vestjylland