Broccoliboller og rispapirsruller

Sunde snacks til dine gæster

Weekenden står for døren, og måske er der udsigt til en dejlig aften med venner og lækker mad, men du mangler lige en god ide til velkomst snacks, som normalt ender med chips eller andet syndigt. Men hey! Der er altså en sundere måde at gøre det på. Du kan evt. bage dine egne sunde knækbrød og lave en hjemmelavet skyr-dip ved siden af

 

Knækbrød:

(Til en bradepande)

Ingredienser 

  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 æg
  • Lidt vand
  • Salt

Fremgangsmåde:

Bland det hele i en skål og lad det stå 5min så det får lov at samle sig. Rul derefter kernemassen ud mellem to stykker bagepapir, så tyndt som muligt. Der kan godt sidde lidt kerner fast på det øverste bagepapir når du fjerner det, men brud en dejskraber til at få det af. Drys evt med lidt groft salt.

Bag i 15-20 min ved 180 grader alm ovn. Hold øje med det ikke brænder på, det lugter fælt. Det er færdig når det er gylden brunt. Lad det afkøle og knæk det herefter i passende stykker.

IMG_3217

 

Sund dip:

Ingredienser:

  • Skyr
  • Krydderier

Her har du lidt frit spil. Brug de krydderier du bedst kan lide og lad den trække i god tid. Brug fx tomatpuré, der er ikke så mange kalorier i og så giver det er god basis for din dressing. Dyp dine knækbrød eller grøntsagsstænger i.

 

Ps. Arbejder i øjeblikket på et indlæg om sunde snacks, som vil redde dig fra at gå kold sidst på dagen. Så hold øje med bloggen 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoliboller og rispapirsruller