Man må yde før man kan nye

Venindehygge på en solrig søndag

Vågnede kl 8 frisk og klar til en ny dag lige efter mit hoved. Kæresten sov længe så jeg udnyttede tiden og fik lavet en ordentlig portion æblegrød til fryseren, en dejlig spinat smoothie til morgenmad og handlet ind til Chili con carne som vi fik til aftensmad.

Dagens træning var en 5km lang løbetur i helt fantastisk vejr efterfulgt af frokost inden jeg lavede Chili con carne – det skal jo gerne stå i laaaang tid så det kan trække en god smag. Lavede også lige en portion kerne knækbrød.

Og så blev det endelig tid til tiltrængt veninde tid, men en masse snak og selvfølgelig lidt lækkert til ganen – den sunde af slagsen 😉 Nu er der er portion grønkålschips i ovnen som jeg glæder mig meget til at smage, har nemlig aldrig lavet sådan nogle før.

Så alt i alt en fantastisk dejlig søndag med dejlig mad, træning, veninde og godt vejr. Kunne ikke ønske mig mere. Håber også du har haft en dejlig søndag og er klar til endnu en uge, hvad end den må byde på.

Alle opskrifterne på hvad jeg har lavet i dag kan du se nedenfor.

Xx Mie


 

Chili con carne

Chili con carne pesto

 

Chili con carne fremgangsmåde

Har ikke selv lavet pestoen til i dag, men den lyder lækker. Har i stedet for blomkål/blomkålsris snittet lidt spidskål som er min “erstatning” for stivelsen som kunne være ris, kartofler eller brød. Men det kan du jo helt variere som du synes.

Havde sat mig for at hakke mit kyllingekød selv for at undgå det fedt der er i den man køber. Hev derfor mormor’s kødhakker frem, men det gik ikke helt som det skulle, så måtte bare skære det sidste kød ud i meget fine stykker. Det blev fint i sidste ende. Jeg må jo prøve mig frem…

Har brugt en helt speciel ingrediens i min Chili con carne i dag som er importeret fra Frankrig, byen Amiéns, 99% Lindt chokolade. Det smager helt forfærdeligt at spise rent, så jeg er derfor nødt til at bruge det i retter. Men det giver en dejlig afrundet smag.

IMG_3218IMG_3220

 

IMG_3223

IMG_3222

IMG_3229


 

Grønkålschips

Ingredienser

  • Grønkål
  • Oliven eller chili olie
  • Fagersalt

Jeg har ikke afmålt, hvor meget grønkål jeg har brugt, så du kan bare lave så meget du lyster. Men mit fylder 2 bageplader.

Fremgangsmåde

Rib kålen (fjern de grove stilke og riv i passende stykker). Skyl og slyng kålen. Vend den med lidt olie og strø lidt salt over. Bred det ud på bagepapiret og bag det ved 100 grader varmluft i ca 50-60 min, eller til den er helt sprød. Vend gerne rundt i det nogle gange undervejs.

Servér, spis straks eller opbevar dem i en kagedåse.

Nøj hvor smager det godt!!!! Og hold da op chili olien sparker r**.

IMG_3227

IMG_3228


 

Venindehygge snacks 

  • Ananas
  • Mandler
  • Rosiner
  • Mørk chokolade
  • Hindbær og brombær fra haven
  • Te

IMG_3225


 

Knækbrød 

Ingredienser

  • Et æg
  • En stor håndfuld hørfrø, sesamfrø, græskarkerner og solsikkefrø

Fremgangsmåde

Bland det hele sammen i en skål og lad det stå mens ovnen bliver varm så det lige kan samle sig. Rul det ud mellem to stykker bagepapir og drys med lidt salt. Bag i ca. 20-30 min ved 180 grader. Eller til det er sprødt.

IMG_3212IMG_3214

 

IMG_3215IMG_3217

IMG_3221

Så er der vist æblegrød til det næste stykke tid – prøv det ovenpå din skyr med lidt mandler og kanel…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man må yde før man kan nye