Choko-nødder
Så blev det den 17 december, og med 6 dage tilbage er det vist på tide vi får lavet lidt sundere lækkerrier til juleaften, nemlig choko-nødder, som jeg selv kalder dem. De er faktisk tyvstjålet fra min svigermor. For to år siden var jeg selv med til at lave dem, og det var kærlighed ved første bid, så dem vil jeg ikke snyde jer for.
Som jeg skrev tidligere var jeg til massage eksamen i torsdags. Det gik forrygende. Jeg kom op i ryg/nakke, vandt kampen over myoserne og gik ud med et 12 tal. Det kan simpelthen ikke være bedre efter et hårdt halvt år, med måske lidt for mange ting om ørerne. Juleferien er derfor tiltrængt, men jeg glæder mig til at starte min egen lille biks op efter jul og få nogle kunder under hænderne.
Choko-nødder
Ingredienser:
- 150g hasselnødder
- 60g mørk chokolade (gerne så mørk som mulig)
Fremgangsmåde:
Hasselnødderne afskalles bedst vha. ovnen. Fordel nødderne på en beklædt bageplade og smid dem ind ved 200 grader. Rist nødderne derinde ca. 10 minutter eller til du kan se skallen krakelere tydeligt i overfladen. Tag pladen ud og brug bagepapiret til at løfte nødderne på et rent viskestykke hvor de kan rulles og gnides så skallen falder af.
Smelt chokoladen over vandbad i en skål, som er stor nok til at nødderne kan være der i også. Tilsæt nødderne og rør til chokoladen er jævnt fordelt. Brug en ske til at sætte små “klumper” af choko-nødder på et stykke bagepapir og lad dem størkne. Husk at opbevare dem på køl så de ikke smelter.
Husk på at selv om hasselnødder er sunde og fyldt med sundt fedt, er kalorieindholdet stadig højt. En klump choko-nødder på 10 gram indeholder ca. 62 kcal. De vil dog til hver en tid være langt sundere end en smørfyldt småkage.
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu