Rodfrugts rösti

“Chokoladeboller”

Ja okay det er ikke helt ægte chokoladeboller, men der er chokolade i, de smager hammer godt og så er de sunde. En lille lækker snack, der er nem at tage med på farten, eller når det lille sult melder sig.

img_2614

Ingredienser:

(20 stk)

  • 5 friske udstenede dadler
  • 50g mørk chokolade 85%
  • 175g mandler eller hasselnødder
  • 100g græskarkerner
  • 100g solsikkekerner
  • 100g hørfrø
  • 75g sesamfrø
  • 2 spsk fiberhusk
  • 5 æg
  • 1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde: 

Mos dadlerne med en gaffel. Hak mandler, chokolade, græskarkerner og solsikkekerner groft og rør det sammen med dadler, hørfrø, sesamfrø, fiberhusk, æg og olivenolie. Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 160 grader almindelig ovn i ca 20 min, men hold øje med dem. Du kan også bage det som et brød og skære det som en kage, så skal det bare have ca. 45 min i ovnen.

Med denne lille “chokoladebolle” får du en masse sunde fedtstoffer fra nødder og kerner, og protein fra æggene, samtidig med din lækkersult bliver stillet med den meget mørke chokolade. Kalorieindholdet er højt grundet kernerne, men det vil til hver en tid være sundere og mere mættende en et stykke brød med ost, eller andre søde sager. Fordelen ved kernerne og er også at der er mere et tygge på, hvilket giver en større tilfredsstillelse og mæthed.

img_2604

img_2605

img_2606

img_2607

img_2608

img_2609

img_2610

img_2611

img_2612 img_2613

 

1 kommentar

  • Lene Nygård

    De ser dejlige ud og kan forestille mig knasende smag i munden

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rodfrugts rösti