Citronlaks
I går var det den 12 august, hvilket betød, at mor og far har været gift i 15 år! Derfor blev der gjort lidt mere ud af det, og menuen stod derfor på:
Forret: Melon og skinke
Hovedret: Citronlaks m. nye danske kartofler og salat
Dessert: Mormor’s hjemmelavet is (den syndige del, ups) m. jordbær, melon og kirsebær
Melon og skinke – den helt traditionelle
Ingredienser
Skær melonen ud i aflange både og vikle skinken omkring. Du skal bruge ca. en skive skinke til en skive melon. Server evt. med pesto og parmesanost.
Dejlig nem, lækker og let forret.
Citronlaks
4 personer
Ingredienser:
- 800g laksefilet med skind (Hos fiskehandlerne kalder de der “Butterfly”)
- 30g smør (til at smøre fadet med, og til pensling af laksen)
- Citron peber
- Groft salt
Til smør med citronmelisse skal du bruge:
- 30g smør (Ja, smør. Man må trods alt synde en gang imellem)
- 4 tsk. friskhakket
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. revet citronskal
- 1/2 stk. groft salt
Fremgangsmåde:
Citronsmør: Rør smørret sammen med citronmelisse, citronsaft, -skal og salt. Rul det eventuelt til en pølse ved hjælp af bagepapir og stil i køleskabet så det bliver hårdt.
Laksen: Først skyller du laksen under vand og skraber de værste løse skæl af skindet med en skarp kniv. Dernæst lægger du dem kort på et stykke køkkenrulle for at suge vandet, inden skærer hvert stykke midt igennem (på langs) uden at skære igennem skindet. Bøj de to “tynde” skiver til hver sin side (se billederne). Læg stykkerne i et ildfast fad eller bradepande smurt med lidt smør. Pensl med en smule smeltet smør og drys med salt og citronpeber. Steg midt i ovnen i ca 20 min ved 200 grader. Server laksen med det kolde kryddersmør. (Eller skip det for at spare lidt kalorier)
Utrolig lækker og nem ret. Du kan gøre det hele klar i forvejen så du kun lige skal smide det i ovnen, og kan derfor klare oprydningen inden gæsterne kommer.
Salat
Som tilbehør lavede jeg en helt almindelig salat
Ingredienser:
- Feldsalat
- Tomater
- Vindruger
- Agurk
- Avokado
- Ristede mandler
Salat dressing
- 2 dl skyr
- Salt og peber
- Citronsaft
- Fint klippede purløg
Bland det hele sammen og lad den trække lidt inden servering.
Mormor’s hjemmelavede is må du have til gode….
Velbekomme
Sikke en lækker masse sund mad du laver :smiley: klart noget jeg vil give mig i kast med. God søndag
– Shylaja – http://www.shylaja.dk