Påske = æg = superfood

Dårlig løbetur og fantasisalat

Glædelig påske, og ikke mindst glædelig helligdag (og så endda på en mandag). Så nåede vi til den sidste feriedag ingen hverdagen starter op igen i morgen for fulde drøn! Jeg har derfor prøvet at nyde den mest muligt. Jeg startede dagen med den dårligste løbetur jeg nogensinde har løbet. Er jo begyndt at træne op til min halvmaraton i oktober og skal derfor løbe tre gange om ugen. Distancen ligger her i starten på 5-6km og bliver efterhånden længere og længere. Men det er lidt som om, at efter jeg er startet med at træne op er det bare gået ned af bakke. Synes aldrig det har været så hårdt at løbe som nu. Ved ikke helt hvad det er, der gør det, men mine ben føles som blyklodser!

Har dog aldrig prøvet noget lignede som i dag. Havde ellers god energi og glædede mig til at komme afsted. Men i takt med at distancen blev længere og længere blev mine ben tungere og tungere. Efter 4 km måtte jeg stoppe og gå resten af vejen 🙁

Tror jeg vil prøve at løbe to gange om ugen i stedet. Det er trods alt bedre at få to gode ture i stedet for tre dårlige…

Nå men over til noget af det lidt mere hyggelige, det har trods alt været en god mandag alligevel. I middags lavede jeg nemlig ingefærshot og dadelkugler, så jeg har lidt lækkert i løbet af ugen (Opskrifterne kan du finde i tidligere indlæg). Desuden har jeg dedikeret de sidste timer af min frihed til af kokkerere aftensmaden, som står på frisk kylling med citron fyld og en eksperimenteret fantasi salat. Du får selvfølgelig opskrifterne på det hele her under, så jeg håber det lykkedes.

Fortsat god aften, og husk nu selv om træningen nogle gange kan gå lidt i vasken så handler det bare om at komme op på hesten igen!


 

Hel frisk kylling med citronfyld 

Du skal bruge 1 til 2 kyllinger afhængigt af hvor mange i er.

Fyld:

  • 1 til 2 citroner
  • 1/2 chili
  • 2 fed hvidløg
  • Timian
  • Frisk oregano
  • Frisk persille

Fremgangsmåde:

Skær citronen ud i mindre stykker, og fjern skralden hvis den ikke er økologisk. Hak chili og hvidløg og bland det hele sammen med krydderierne. Hvis du er i humør til andre krydderier så tilføj dem endelig.

Stop det hele op i din/dine kyllinger , drys skindet med salt så det bliver sprødt og stil den/dem i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader.

IMG_3597

IMG_3598

IMG_3599

IMG_3604


 

Fantasisalat 

En salat lavet ud fra hvad vi lige havde i køleskabet og hvad min fantasi rakte til..

Ingredienser:

  • 1/2 blomkål
  • 1 forårsløg
  • 1 æble
  • 2 gulerødder
  • 1 pose edamamebønner
  • 6 radiser
  • 1 hjertesalathoved

Dressing:

  • 4 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk balsamico
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1/2 presset citron
  • 1 tsk tahin

Fremgangsmåde:

Snit blomkålen i tynde skiver som det ses på billedet herunder. Hæld kogende vand over og lad det trække i 2 min inden du hælder vandet fra igen. Lad det køle helt af. Hæld ligeledes kogende vand over edamamebønnerne og lad det trække i 2 min, inden du hælder vandet fra og lader dem køle af.

Snit salaten og skær radiser og forårsløg i tynde skiver. Skræl guleroden og fortsæt med at skrælle den så du får nogle lange strimler (se billedet nedenfor). Skær æblet ud i tern og hæld citronsaft over så de ikke bliver brune.

Bland nu salat, æble, forårsløg, gulerodsstrimler og edamamebønner. Mix dressingen og lad blomkålsskiverne trække heri i 10-15 min, inden du blander det hele sammen. Top evt. med ristede nødder eller mandler.

Velbekomme 🙂

IMG_3600

IMG_3601

IMG_3602

IMG_3603

IMG_3606

IMG_3605

IMG_3607

IMG_3609

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påske = æg = superfood