Den lille wonder rod - ingefær

Et lille indblik i min travle hverdag

Tiden flyver afsted, kan slet ikke forstå at det er over 3 måneder siden jeg blev student, 3 måneder siden jeg blev fri. Nu kan jeg bestemme fuldstændig selv, hvad jeg vil. Men er dog tilbage på skolebænken for en tid for at læse gymnasial supplering, matematik C->B, da det er et adgangskrav til Idræt og Sundhed, som jeg gerne vil starte på til sommer. Vikarjobbet er derfor midlertidig sat på standby i 2 måneder, og glæder mig allerede til at komme tilbage i starten af december.

Det hele kører bare der ud af. Træning, madlavning, arbejde eller skole, familie, kæreste og venner. Hver dag er fyldt med ting som jeg har lyst til at lave, ting jeg elsker, frem for danske stile og spansk grammatik. Det er fantastisk. Skal dog bare lige have overstået de her to måneder, så er alt godt igen…

Havde fri for et par dage siden, hvilket betød dejligt meget tid til at lave mad. Og med et ønske fra mor blev det til to grøntsagstærter – en til aftensmad og en til fryseren, så er der nem aftensmad til en aften jeg ikke har tid.


 

Grøntsagstærte 

2 tærter

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bladselleri
  • 4 store gulerødder, revet på rivejern
  • 1 broccoli
  • 2 porre
  • 4 store tomater
  • 1/2 chili

Æggemasse til en tærte:

(Lavede det af to gange for at få lige meget på hver tærte)

  • 4 æg
  • 3 spsk skyr neutral
  • Lidt mælk
  • 125g hytteost
  • Salt, peber
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk oregano

Fremgangsmåde:

Skær alle grøntsagerne ud. Steg løg, hvidløg og chili i lige olivenolie. Tilsæt de andre grøntsager (på nær tomaterne) og steg dem i 5 min. Smør to tærte forme med lidt smør og fordel grøntsagerne. Skær tomaterne i skiver og fordel over grøntsagerne. Rør æggemassen (2 omgange) og hæld over grøntsagerne. Sæt dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 25-30 min.

Du kan evt. tilføje kød, fx skinke eller kylling i tærten. Men du kan også sagtens spise det ved siden af. Jeg stegte fx lidt kyllingebryst med karry.  Varier også gerne med andre krydderier 🙂

Velbekomme

– Mie

IMG_3236

IMG_3238

IMG_3239

IMG_3240

IMG_3245

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lille wonder rod - ingefær