Rodfrugter længe leve

Jubiiii fødselsdag

Så er det Mormor’s fødselsdag i morgen, og hvor mærkeligt det end lyder så har jeg nok glædet mig mere end hun selv har. Jeg elsker fødselsdage, specielt min egen, men også andres fordi jeg holder af at glæde folk med gaver og dejlig mad eller kager.

Men har nok glædet mig ekstra meget til i morgen fordi jeg også ved, hvor meget lækkert mad vi skal have. Hele familien er inviteret til en sen frokost kl 14, hvor vi bl.a. skal have sild, æg, spinat tærte, champignon paté, nødde laks, lakse ruller og ikke mindst (sund) banankage og dadelkugler, som jeg selvfølgelig har stået for. Meeeen tror ikke jeg kan snyde resten af familien for en “rigtig” kage, altså en med en masse sukker, smør og mel…. De er desværre ikke så lette at snyde.

Hvis du selv står og skal holde en fødselsdag, eller bare har lyst til at lave noget lækkert, det ikke vælter kaloriebugettet så får du lige opskrifterne her:

Ps. Ligger nogle billeder ind i morgen, når jeg har fået anrettet det fint 🙂


 

Dadel kugler 

Til 20 lækre stykker

2 dl mandler

2 dl peanuts, saltede

4 dl friske dadler (husk at tage stenene ud inden brug)

1/4 tsk vanilje

40 g 85% chokolade

2-3 store spsk kakao (alt efter hvor kakao “stærke” du ønsker dem

Sådan gør du:

Kom mandlerne i en foodprocessor og kør dem helt fine til små stykker, som minder om groft mandelmel. Kom massen over i en skål. Kom herefter peanuts i foodprocessoren og kør kun i meget kørt tid, da de stadig skal have nogle store stykker iblandt til at give noget at tygge på. Kom det herefter over i samme skål som mandlerne. Kom til sidst dadlerne i foodprocessoren og kør dem til en ensartet masse. Skær chokoladen i mindre stykke og kom det sammen med mandlerne og peanuts og tilsæt ligeledes vanilje og kakao. Til sidst kommer dadelmassen ned til de tørre ingredienser og så er det nu du skal smøre ærmerne op. For du skal nemlig ælte alle ingredienserne sammen nede i skålen. Hvis massen er for tør, så skal du lave mere dadelmasse og hvis den er for klæbet og blød, så skal du tilsætte mere mandelmel.

Til slut er det bare at forme massen som du ønsker. Om det er i firkanter, kugler, trekanter….du bestemmer. Drys med kakaopulver, lakridspulver eller kokos.

Du bliver virkelig nødt til at prøve dem!!! Selv om jeg lavede dem i går er de allerede spist. Den dejlige kombination af søde dadler og de knasende nødder er helt perfekt. Pas på de er vanedannende.

IMG_3305


 

Banan-choko-nødde-kage 

IMG_3302

 

50 gram kokosolie (Jeg brugte noget af min hjemmelavet æblemos for at gøre den lidt mere kalorielet)

4 æg

1,5 dl skyr

100 gram hasselnødder malet til fint mel i en tør blender

50 gram hakkede hasselnødder

75 gram kokosmel

100 gram chokolade (sukkerfri – f.eks. sødet på stevia – ellers 85 % chokolade).

1 most banan

Ca. 2 dl sødning (f.eks. 1,5 dl sukrin og 1/2 dl agave- eller ahornsirup).

4 spsk. FiberHUSK

2 tsk. bagepulver

 

Alle ingredienser røres sammen og fordeles i en smurt muffinsform (ca. 12 stk).  Bages ved 180 grader i 15-20 min.

Jeg lavede en kage i stedet for muffins og bagte den derfor i ca. 45-50 min. Det kan dog være lidt svært at vurdere om den er færdig, da det jo ikke er en almindelig kagedej. Den er derfor ikke nødvendigvis færdig bare fordi der ikke hænger noget på gaflen. Prøv dig derfor frem.

Overtræk evt. med mørk chokolade (70-85%)

IMG_3307

1 kommentar

  • Louise

    Det smagte super
    Jeg vil og skal prøve at lave de kugler:-)
    Har du nogle nemme morgenmadsidéer med skyr? Jeg kunne godt bruge noget inspiration i hvert fald 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rodfrugter længe leve