Påske = æg = superfood
Godmorgen derude! I dag har jeg lidt ekstra tid til mig selv inden den står på arbejde, så det skulle selvfølgelig udnyttes til fulde. Derfor har jeg lavet æg til morgenmad, det er jo trods alt påske.
For de fleste ligger der nok en påskefrokost eller to og venter lige om hjørnet. Det betyder æg i alverdens afskygninger. Røræg, hårdkogte og blødkogte æg, spejlæg, skidne æg (æg i sennepssovs), æggekage osv. Du sidder måske med en følelse af, at skulle holde igen med alle de æg, fordi det siges ikke at være sundet at spise for mange æg da det påvirker kolesteroltallet. Men forskning har vist, at æg faktisk er en sundhedsbombe uden lige. Du kan roligt spise æg hver dag. De er nemlig rige på opbyggende stoffer og fylder kroppen med både E- og D-vitamin, jern, selen, protein og sunde fedtsyrer, som kommer primært fra æggeblommen. Desuden mætter æg i lang tid og er en billig proteinkilde i forhold til kød. Som bonus er æg et perfekt restitutionsmåltid pga. proteinindhold af høj kvalitet, og derfor er kilde til en optimal mængde aminosyrer!
Kort sagt – æg er en superfood som du med god samvittighed kan kaste dig over. Men alt med måde som man siger 🙂
Ps. Denne ligge morgenmadstallerken indeholder sølle 193 kcal og mætter! Så har du et ønske om at tabe dig er det et perfekt morgenmåltid. Undre du dig over farven, så er det fordi jeg krydre mine æg med karry og timian eller oregano. Det er super lækkert – prøv det!
God dag 🙂
Hej Mie. 🙂
Du har en virkelig inspirerende blog!! Da jeg går i gymnasiet, vil jeg høre dig om du ikke vil lave nogle forslag til snacks osv. man kan have med til lange dage i gymnasiet? 🙂