Laksen du bare skal prøve!!!!!!
Som lovet vil jeg nu give jer opskriften på den mest fantastisk laks jeg NOGENSINDE har smagt!!!!
Min mormor og jeg havde besluttet os for at lave laks til aftensmad og gik derfor på jagt i kogebøgerne for at finde en ny og anderledes opskrift. Det endte ud i en kombination af flere opskrifter fra forskellige kogebøger.
Vi endte med at lave følgende:
Grønkålssalat med danske æbler og dressing (Lige hvad vi havde til rådighed)
Knoldselleri creme (Fra VBK – Verdens bedste kur)
Crunchy laks (Fra MK BOOTCAMP 6:1)
Grønkålssalat:
Ingredienser:
- 200g frisk grønkål (Købte den allerede hakkede og vaskede slags, lige til at bruge)
- 2 store æbler, skåret i tern
- Olivenolie
- Balsamico
- Dijonsennep
- Salt, peber
Fremgangsmåde:
Lav dressingen efter din egen smag, prøv dig frem og smag den til efterhånden. Mix det hele godt sammen i en skål og lad det gerne stå og trække lidt så dressingen trænger ind i grønkålen.
Selleri creme:
(Til en person)
Ingredienser:
- 1/4 selleri
- Salt, peber
Fremgangsmåde:
Skræl og og skær sellerien i mindre stykker. Kom det i en gryde med vand og lidt salt, og lad det koge i ca. 18 min. Hæld kogevanden fra i en skål og blend den kogte selleri, tilsæt kogevandet lidt ad gangen. Ca. 2-3 dl, eller til den har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Denne selleri creme er den perfekte erstatning til kartoffelmos som indeholder en frygtelig masse stivelse!! Så prøv den. Det smager fantastisk – hvis altså man bryder sig om smagen af selleri…
Crunchy laks:
(Til 2 personer)
Ingredienser:
- 1/2 dl finthakkede valnødder
- En knsp salt
- 1/2 fed hvidløg
- 1/4 tsk chiliflager
- 1 spsk fuldkornsrismel
- 1 æg
- 1 spsk vand
- 250g laks (Fjern skindet)
- 1 tsk raspolie til stegning
Fremgangsmåde:
Tænd for ovnene på 175 grader varmluft. Kør valnødder, salt, hvidløg og chili sammen, fx i en kaffekværn, eller hak det fint. Drys et tyndt lag rismel på laksestykkerne, pisk æg og vand sammen, og vend først laksen i ægget, derefter i valnøddecrunchen. Steg laksen i 2 min på hver side på panden, kom den i et ildfast fad, og steg den i ovnen i 12-15 min.
Denne valnøddecrunch er en perfekt erstatning til den traditionelle panering! Så prøv den, jeg lover det er mindst lige så sprødt.
Ps. Jeg undskylder for at der ikke er et nyt indlæg hver eneste dag. Må indrømme at tiden simpelthen løber fra mig. Men jeg håber, at du stadig læser med og bliver inspireret. Rigtig god weekend.
xx Mie
Ingen kommentarer endnu