Alt godt fra haven - i overflod af squash

Squash, squash og mere squash

Squash er en meget taknemmelig grøntsag. Ikke nok med at den er super nem at så og giver et stort udbytte, den er også ultra sund. Med et kalorieindhold på sølle 16 kcal pr. 100g er det en af de grøntsager du kan gå amok i med god samvittighed, primært fordi den indeholder meget vand. Bonusen er at den også er meget anvendelig og både kan bruges i salater, wok, på grillen og i kager eller brød. Så hvis du ikke allerede har nogle squashplanter i haven bør du nok overveje det til næste år. Jeg er ihvertfald ikke et sekund i tvivl om at jeg vil gentage successen til næste år.

Her fået du lige lidt inspiration til hvad du bl.a. kan bruge den dejlige grøntsag til…

Squash-banan-muffins 

Ingredienser:

  • 1 meget moden banan
  • 3 æg
  • 1 tsk. stevia
  • ½ tsk. vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. ingefær
  • 1 dl rapsolie
  • 1 squash
  • 3 dl fuldkornsrismel eller rugmel
  • 1 dl hakket mandler eller hasselnødder
  • 3 spsk chiafrø (kan undlades)

Fremgangsmåde:

  • Mos bananen, og riv squashen fint på rivejernet, hvorefter du presser den for væske.
  • Tilsæt æggene, og pisk det hele sammen i 1 min.
  • Kom så de resterende ingredienser i, og kør det hele sammen til en ensartet masse.
  • Fordel dejen i 10 muffinforme, og bag dem ved 180 grader i 25 min.

Jeg lavede 3 dobbelt portion fordi jeg har så mange squash. Nu har jeg fryseren fyldt med lækre mellemmåltider, lette at tage op når sulten melder sig.

IMG_1348 IMG_1349 IMG_1350  IMG_1352 IMG_1353  IMG_1355 IMG_1356 IMG_1357

 

Grillede squash 

Det er nok noget nær det nemmeste at lave til en dejlig grillaften!!

Ingredienser:

  • Squash skåret i 1 cm tykke skiver
  • Olivenolie
  • Balsamico
  • Citronsaft
  • Oregano
  • Timian

Fremgangsmåde: 

Mix olie, balsamico, citron og pensle dine squashskiver. Drys med oregano og timian. Smid dem på grillen i 5-7 min. Hold øje med de ikke bliver sorte. Velbekomme

IMG_1358 IMG_1359

Ps. har lige lavet en mega lækker squash “pizza” – den løfter jeg sløret for en af de næste dage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt godt fra haven - i overflod af squash