Gulerødder fra haven med appelsin og basilikum
Mie Damsted Jørgensen
Når man har grøntsagshaven fyldt med gulerødder er man nødt til at tænke kreativt engang imellem for ikke at blive træt at at spise den lækre lille rodfrugt…
Så jeg fandt lige på det her:
Ingredienser:
- 100-150g små gulerødder (Gerne små fra haven hvis du er så heldig, eller skåret ud i passende stykker)
- En appelsin
- En håndfuld frisk basilikum
- Salt, peber
- Chilipeber
Fremgangsmåde:
Rens gulerødderne og læg dem i et fad. Pres saften ud af appelsinen, hak (eller klip i en kop) basilikummen fint og bland i saften med salt, peber og chili. Hæld det over gulerødderne. Krydder også gerne med andre krydderier efter smag.
Jeg lavede dem i grillen (tog ca 10 min)
Hvis du laver dem i ovnen så stil ovnen på 200 grader og giv dem så lang tid du synes – det afhænger af hvor meget bid du synes de skal have. Men jo længere tid du tilbereder dem jo flere af mitaminerne forsvinder der…
Ingen kommentarer endnu