Min ynglings træning - boksning

Bananbrød eller muffins – lækker snack inden træning

 

Banan er en fantastisk frugt da det giver en utrolig lækker sødme og cremet konsistens i både smoothies, pandekager, brød og hjemmelavet is. Det gør også at dejen hænger bedre sammen når man ikke bruger mel.

Det er også utrolig godt at spise banan før eller efter træning da det giver god energi og hjælper din krop med at restituere. Banan er dog ikke den frugt du bør spise mest af, hvis du ønsker at tabe dig, da det binder væsken. Men det er en god erstatning for sukker og andre grisserier hvis man har en sød tand.

Opskriften indeholder nogle af mine ynglingsingredienser som jeg altid har i mit køkken, da de kan bruges i mange forskellige opskrifter. Jeg bruger specielt kanel meget da det sætter forbrændingen op.

Bananbrød/muffins

Oprindeligt var det meningen, at jeg ville lave et bananbrød, med da jeg var løbet tør for forme blev det til bananmuffins i stedet.

7 store muffins el. 14 små

Ingredienser

3 små bananer

4 æg

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1 spsk. fiberhusk (Koster omkring 50kr men en pakke holder i meget lang tid, da jeg ikke bruger så meget ad gangen)

2 spsk. fiberkost

1 tsk. bagepulver

1 dl. havregryn

Fremgangsmåde 

Jeg bruger selv en stavblender fra Braun til først at mose bananen og derefter tilsætter jeg alle de andre ingredienser og blender til det er en ensartet masse. Men man kan sagtens bare mose bananen og derefter piske alle de andre ingredienser i.

GetAttachment-3.aspx

(Den kan købes på nettet hvis du søger på Braun stavblender MR740CC. Det er min absolut favorit da den kan bruges til at lige fra kager, til at blende nødder til mel, eller lave is. Kan kun anbefale at man investerer i sådan en. )

 

Lad dejen hvile i 10 min imens ovnen bliver varm – det gør at fiber husken får dejen til at tykne en smule (er godt som erstatning for mel). Fyld dejen i en passende form, eller muffinsforme.

Bages ved 200 grader alm. ovn i ca 20 min. (Hvis det er et brød skal det selvfølgelig have længere tid)

Det er næsten umuligt at bage en bananmuffin tør, da bananen gør, at dejen er meget våd. Giv den derfor hellere et par min ekstra, ellers kan dejen godt virke u-bagt når du spiser dem.

Denne lille lækkerbisken kan spises både som morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Som variation kan man blande lidt skyr op med vanilje pulver eller smelte noget mørk chokolade (gerne 70% eller 86%)

Velbekomme – og god træning 🙂

GetAttachment-1.aspx

2 kommentarer

  • Louise

    Det hele lyder skam godt 😀
    Har du nogle gode opskrifter med avocado? Så er jeg i hvert fald interesseret;-D
    (Hvis du altså bruger avocado til noget…)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miw

      Tusind tak 🙂
      Ja, jeg vil arbejde på det. Bruger meget avokado, fordidet er super lækkert og mætter meget..
      Jeg har forresten også lavet en Instagram profil “SKYRSKYRSKYR” 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min ynglings træning - boksning