Tamam salat
På min rejse til Kreta fik jeg serveret denne fantastiske salat på en restaurant, som hedder TAMAM – deraf navnet Tamam salat.
Jeg lyver ikke når jeg siger, at det er den bedste salat jeg nogensinde har smagt.
Jeg har derfor forsøgt at finde frem til, hvilke ingredienser der var i og prøvet at ramme den samme lækre smag.
Ingredienser:
- 100g rød spidskål
- 100g hvid spidskål
- 100g romaine salat
- 100g kina radise (havde jeg dog ikke i min da butikken havde udsolgt)
- 5 Gulerødder
- Et bundt radiser
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk dild
- 1-2 Avokadoer
- Tomater (3 skiver pr. person)
- 1,5 dl hakkede valnødder
Dressing:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamico
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Alle grøntsagerne rives eller skæres i små strimler.
Tomaterne skæres i tynde skiver.
Bland dressingen, hæld det over grøntsagerne og lad den gerne stå og trække et par timer, så salaten bliver dejlig saftig.
Avokadoen moses og der tilsættes citron.
Smag salaten til og tilsæt evt. lidt salt.
Anret den i små portionsanretninger med en klat avokado på toppen, hakkede valnødder og tomater på siden.
Du kan både servere salaten som forret eller som tilbehør til kød. Den ville også være lækker at have med i madpakken – så lav en god stor portion. Så slipper du også for at lave madpakke.
Denne portion svare ca. til 7 forretter eller 4-5 personer hvis det er til hovedret.
Uh det ser lækkert ud! Det skal prøves- når jeg får de andre overtalt 😉