Glutenfri chokolademuffins med sorte bønner

Tamam salat

IMG_2974

På min rejse til Kreta fik jeg serveret denne fantastiske salat på en restaurant, som hedder TAMAM – deraf navnet Tamam salat.

Jeg lyver ikke når jeg siger, at det er den bedste salat jeg nogensinde har smagt.

Jeg har derfor forsøgt at finde frem til, hvilke ingredienser der var i og prøvet at ramme den samme lækre smag.

 

Ingredienser:

  • 100g rød spidskål
  • 100g hvid spidskål
  • 100g romaine salat
  • 100g kina radise (havde jeg dog ikke i min da butikken havde udsolgt)
  • 5 Gulerødder
  • Et bundt radiser
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1-2 Avokadoer
  • Tomater (3 skiver pr. person)
  • 1,5 dl hakkede valnødder

Dressing:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. salt

 

 

Fremgangsmåde:

Alle grøntsagerne rives eller skæres i små strimler.

Tomaterne skæres i tynde skiver.

Bland dressingen, hæld det over grøntsagerne og lad den gerne stå og trække et par timer, så salaten bliver dejlig saftig.

Avokadoen moses og der tilsættes citron.

Smag salaten til og tilsæt evt. lidt salt.

Anret den i små portionsanretninger med en klat avokado på toppen, hakkede valnødder og tomater på siden.

 

Du kan både servere salaten som forret eller som tilbehør til kød. Den ville også være lækker at have med i madpakken – så lav en god stor portion. Så slipper du også for at lave madpakke.

Denne portion svare ca. til 7 forretter eller 4-5 personer hvis det er til hovedret.

IMG_3129

IMG_3132

IMG_3131

IMG_3136

IMG_3139

 

2 kommentarer

  • Louise

    Uh det ser lækkert ud! Det skal prøves- når jeg får de andre overtalt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miw

      Du kan glæde dig til at smage den når vi skal i sommerhus 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri chokolademuffins med sorte bønner