Rødbedejuice og boller
Har i dag tilbragt et par timer i køkkenet. Kunne ikke rigtig vente med at bruge de nyindkøbte rødbeder. Lavede derfor en utrolig lækker rødbedejuice. Pulpen blev selvfølgelig også brugt – ingen madspild her.
Rødbedejuice
Her skal du bruge en juicer.
Ingredienser:
- 2 rødbeder
- 1 bladselleri
- 2 æbler
- 3 gulerødder
- Ingefær efter smag
Fremgangsmåde:
Vask og/eller skyld dine grøntsager hvis du ønsker at bruge pulpen efterfølgende. Juice dine grøntsager og nyd din juice med isterninger så den er iskold.
Og så til rødbedebollerne… Ja må indrømme at de ikke blev helt som jeg havde håbet. Men nogle gange er man jo også nødt til at prøve tingene af flere gange før det lykkedes perfekt. Men her får du opskriften alligevel, så kan du jo selv eksperimentere lidt med det, hvis du lyster. Heldigvis blev juicen perfekt 😉
Rødbedeboller
Ingredienser:
- Pulpen fra juicen
- 3 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. fiberhusk
- Salt, peber
- 2 spsk. oliven
- En håndfuld persille
Fremgangsmåde:
Hak oliven og persille og bland alle ingredienserne sammen. Form dine boller med en ske som når man laver frikadeller. Bag dem ved 200 grader alm. ovn i 40-45min.
Det skal lige siges at de er meget bløde indeni. Det kan derfor være en fordel at skære dem over og riste dem til de er helt sprøde. Så er de lækre med lidt pesto og kylling på.
Ingen kommentarer endnu