Squashpandekager
Jubiii – har lavet de lækreste squashpandekager. De smager så godt, at jeg slet ikke kan holde mig fra dem, så dem er jeg nødt til at dele med jer!!!
Squashpandekager
Ingredienser:
- 1kg reven squash
- 4-5æg afhængig af størrelse
- 2 spsk fiberhusk
- 2 spsk chiafrø
- 1-2 tsk timian (eller andre krydderier efter smag)
- Salt og peber
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
Riv squashen og lad det stå som vist på billedet i en si i en halv times tid så noget af væden pressen ud. Klem så meget væske ud som muligt. Bland herefter alle ingredienserne i en skål og lad det stå 5 min og trække imens du gør din pande/pander klar. Jo længere tid du lader massen stå jo mere klistret bliver den, både pga. fiberhusken men også pga. chiafrøene. Det er nemlig det geniale – så behøver vi slet ikke mel.
Fordel massen på den varme pande (med olie). De skal ca. være på størrelse med en brunchpandekage/amerikansk pandekage, så er de nemmest at styre. Du skal have lidt tålmodighed, hvis du prøver at vende dem for hurtigt går de i stykker. Giv dem middelvarme og hold øje med dem. De skal have relativt længe da de er meget våde indeni pga. æggen og squashen. Føl dig frem.
Spis dem med salat til frokost eller aftensmad. De er også lækre med lidt pesto og kyllingepålæg. Velbekomme 😀
Ingen kommentarer endnu