"Bilsnacking" - farligt på mange måder

Pigefrokost på en solrig søndag

Søndag var en ekstra god dag!

Den startede med en svedig Bike time og rygtræning inden den helt store forberedelse til pigefrokost. Jeg har længde gået og glædet mig til at skulle indvie “mit” nye køkken og værelse. Hvordan gør man det bedste? – selvfølgelig med en pigeforkost og dejlige veninder fra folkeskolen. 2 af dem sad jeg faktisk ved siden af på vores aller første skoledag i 0. klasse! Helt utroligt at tænke på!

Jeg synes det er fantastisk at vi stadig holder sammen og ses til lækker mad, snak og spil engang imellem. Nogle gange går der lidt længe imellem fordi vi alle har travlt med hver vores, men det betyder bare at vi har endnu mere at snakke om når vi så endelige mødes…

Søndag var så en af de dage, og det var blevet min tur til at forkæle mine tøser med lækkerier – de sunde af slagsen, som virkede til faldt i god jord.

IMG_3662

IMG_3663

Her får du lige menuen:

  • Spidskålssalat med æbler og hasselnødder
  • Hjemmebagte boller
  • Spinatpandekager
  • Pandekager
  • Dadelkugler
  • Jordbær/banan is
  • Hjemmelavet knækbrød med pesto
  • Æg og tomater
  • Tunsalat
  • Frugt

Mange af tingene har jeg allerede smidt opskrifterne ind på, så skriver kun enkelte af dem her 🙂


Traditionel spidskålssalat med æbler 

  • 1/2 – 1 spidskål
  • 2-3 æbler
  • Sesamfrø og peanuts (Du kan også bruge andre nødder eller kerner, alt afhængigt af hvad du har)

Dressing:

  • 2 spsk æblesider eddike (Eller balsamico)
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk honning

Fremgangsmåde:

Snit spidskålen meget fint i strimler. Skær æblerne i tern og hæld lidt citronsaft ud over. Bland dressingen og hæld over spidskålen. Vend æblerne i den skål du lavede dressingen i så du får det hele med. Vend nu æblerne i spidskålen og drys kerner/nødder over.


Jordbær/Banan-is 

Ingredienser:

  • 100-200 g frosne jordbær
  • 2 frosne bananer (Her skal du være opmærksom på at fryse dem i forvejen. Tag skrællen af og skær dem i stykker, kom dem i en frysepose og i fryseren minimum 1/2 døgn. Her er det oplagt at bruge de overmodne bananer du alligevel ville smide ud)
  • Vanilje (Her bruger jeg selv en vaniljesirup fra Mauritius, men pulver eller stang udgaven kan sagtens bruges)
  • Væske: Fx mælk, vand, soyamælk eller kokosmælk.

Fremgangsmåde:

Her skal du bruge en meget god blender eller foodprosessor. Hæld evt. lidt varmt vand over jordbærene så de ikke er helt dybfrosne. Blend nu jordbær og banan til det har en ensartede cremet masse. Husk at tilsætte væske, men lidt ad gangen, og helst så lidt som muligt, så det ikke bliver til smoothie. Jeg blendede jordbær og banan hver for sig og blandede det efterfølgende. Men prøv dig frem, det afhænger meget af hvor kraftig en blender du har.

Den er bedst hvis den serveres med det samme. Ellers kan du opbevare den kort i fryseren og røre den op inden servering. Top med hakket mørk chokolade eller frugt 🙂


 

IMG_3665

IMG_3666

Undskylder den manglende tilstedeværelse af lækre madbilleder men nåede det simpelthen ikke før vi kastede os over lækkerierne 😛 Nåede dog lige at få et hurtigt billede af isen, som faldt i god jord. Super lækker og frisk, uden sukker og fløde.

IMG_3667

Ingen pigefrokost uden min onkels fantastiske asti 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Bilsnacking" - farligt på mange måder