Nem aftensmad
Dagens aftens måltid blev tilberedt i kærestens lejlighed, hvilket betød at det skulle være hurtigt og nemt – og selvfølgelig sundt når jeg har en finger med i spillet.
Med lidt inspiration fra vores galla middag fik jeg hurtigt stablet en opskrift på benene.
Grøntsagsmix i ovnen med kylling
4 personer
3 store gulerødder
2 stort løg
2 store tomater
1 squash
1 aubergine
2 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
Kartofler
Ost
Kyllingebryst
Krydderier, ketchup, sød chilisovs
Man kan selvfølgelig altid fravælge eller tilføje grøntsager efter smag 🙂
Fremgangsmåde
Skær alle grøntsagerne i grove stykker og smid det hele i et ildfast fad – hæld de flåede tomater ud over. Tilføj kryderrier efter smag (fx basilikum, spidskummen, salt og peber). Det skal have ca. 1 time ved 200 grader (alm. ovn – varmluft kan brænde retten på, men prøv dig frem).
For at pifte det hele lidt op dryssede jeg ost på toppen de sidste 5 min.
Fantastisk kyllinge marinade
Min kæreste har lært mig at lave den bedste ‘pandemarinerede kylling’ – du gør sådan her;
Skær kyllingen ud i strimler og steg den i lidt Becel. Når kyllingen er helt stegt skruer du op for varmen, tilsætter lidt ketchup, sød chilisovs, salt, peber, krydderier efter smag og lidt vand. Meningen er at sukkeret i ketchuppen og chilisovsen skal karamelisere og på den måde “klistre” sig fast på kyllingen, sammen med den gode smag fra krydderierne. Hold så øje med at det ikke brænder på. Vandet vil fordampe, så når væsken begynder at tykne til en sirupsagtig konsistens er det færdigt. Det smager himmelsk!!!
Hvis det skulle være helt efter mit hoved ville jeg ikke tilsætte kartofler da de indeholder stivelse, men man må jo indordne sig når mændene ikke kan leve uden, så jeg må tage udenom…
Husk det er kun fantasien der sætter grænser i et køkken 😉
Ingen kommentarer endnu